ابزار نجاری مورد نیاز علاقه مندان راه اندازی کارگاه نجاری

ابزار نجاری مورد نیاز علاقه مندان راه اندازی کارگاه نجاری:

چکش

 

چکش ابتدایی ترین ابزار نجاری هست و نجار را با چکشی که در دستش هست می شناسند، هرچند که با ورود میخ کوب و منگنه کوب استفاده از چکش خیلی کم شده؛ اما نباید به اصالت کار پشت کرد!

متر

نجار را بدون متر نمی توان تصور کرد. تمامی مراحل ساخت سازه در نجاری وابسته به اندازه های دقیق و میلی متری است.

کاتر

از کاتر برای برش روکش و سایر موارد می توان استفاده کرد

مغار تخت

نجارها از مغار برای فرم دهی و کندن چوب استفاده می کنند. یکی از معمول ترین موارد استفاده از مغار در نجاری، در آوردن جای قفل و لولا هست.

 

تراز

تراز برای مرحله نصب کار کاربرد دارد. تقریبا برای نصب هر سازه چوبی باید آن را نسب سطح تراز کنید تا هم از نظر کارایی و هم از نظر دیداری در شرایط مناسبی باشد.

 

 زاویه سنج دیجیتال:

اساس کار زاویه سنج دیجیتال شبیه به ژیروسکوپ‌های موجود در استارت فوم‌هاست. در واقع اپ های زاویه سنج و تراز مترهای موبایل اطلاعات خود را از این حس‌گر دریافت می‌کنند. برای این کار معمولاً از سنسورهای ۹ محوره استفاده می‌شود، بدین ترتیب که سه محور برای سنس کردن شتاب خطی (Accelerator)، سه محور برای شتاب سنج زاویه‌ای (Gyroscope) و سه محور باقی مانده که محور قطب نما شناخته می‌شود (Compass).

سمبه

برای نشانه گذاری  چوب یا فلز مورد استفاده قرار می گیرد. مخصوصا اگر قرار از قسمتی از فلز را سوراخ کنید، ابتدا با استفاده از سنبه و چکش علامت گذاری می کنید و در مرحله ی بعد با مته سوراخ می کنید.

 گونیا

یکی از مهم ترین ابزار آلات نجاری هست. همانطور که در بالا اشاره شد. اندازه ها در نجاری به میلیمتر هست و نیاز به دقت بالایی در کار دارید. گونیا در آوردن کار هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گونیا در اندازه های مختلفی در بازار به فروش می رسد. پیشنهاد ما این است که بهترین گونیا را خریداری کنید و ترجیحا دو تکه نباشد.

 نقاله

این ابزار استفاده کمتری دارد، اما در برخی موارد بسیار کارا و کار راه اندازه است.

رنده

هر کدام از رنده‌های موجود در بازار برای اجرای یک هدف خاص ساخته شده‌اند و مهم است شما بدانید بر اساس نیازتان به چه رنده‌ای احتیاج دارید.

حدود ۲۰۰۰ سال پیش از رنده برای ساخت سازه‌ها و وسایل چوبی استفاده می‌شد. شواهدی از رنده دستی در دوران رومیان موجود است اما هنوز تاریخچه‌ای دقیق از زمان پیدایش و اختراع رنده دستی نجاری موجود نیست. از ۱۸۰۰ سال پیش تغییراتی بر روی رنده ایجاد گردید و از آن موقع به بعد بود که از رنده دستی به‌عنوان یک ابزار کلیدی و مهم در نجاری استفاده می‌شد. پس از گذشت سال‌ها در سراسر جهان از رنده دستی استفاده شد تا آنجایی که حتی امروزه هم می‌توانید در فروشگاه‌های آنلاین انواع رنده دستی را بیابید این ماندگاری نشان از اصالت این ابزار مهم و کاربردی است.

دسته بندی رنده دستی نجاری به چه صورت است؟

دسته بنده از نظر جنس بدنه:

یکی از روش‌های دسته بندی رنده دستی نجاری به این صورت است که رنده را به دو نوع چوبی و فلزی تقسیم می‌کنند. چوبی یا فلزی بودن رنده مربوط به بدنه آن است. رنده‌های چوبی به نسبت رنده فلزی از مکانیسم ساده‌تری برخوردار است تنظیمات کمتری را می‌توان برای رنده‌های چوبی در نظر گرفت. در واقع می‌توان گفت تنظیمات در رنده دستی چوبی فقط در حد کم و زیاد کردن عمق برداشت چوب است.

در برخی موارد برای بدنه اصلی رنده از چوب استفاده می‌شود اما اتصالات و تجهیزات مربوط به تنظیمات تیغه را از فلز می‌سازند در این حالت امکان بیشتری برای تنظیم کردن تیغه رنده دستی وجود دارد. رنده‌های ساخته شده از چوب و فلز توسط نجارهای اسکاتلندی و انگلیسی مورد استفاده قرار می‌گرفت و از ابزارهای مورد علاقه این اساتید است.

رنده دستی نجاری فلزی کاملاً از فلز ساخته شده است و امروزه در بیشتر کارگاه‌های نجاری از این رنده استفاده می‌شود. یکی از برندهای نام آشنا و قدیمی که سالیان سال است نجارها آن استفاده می کنند، رنده دستی استنلی (Stanley) است.

یکی دیگر از روش‌های تقسیم بندی رنده بر اساس نوع پرداخت و صاف کردن چوب است. گاهی رنده‌ها فقط از یک تیغه و با یک هدف آن هم صاف کردن چوب ساخته می‌شود اما در برخی موارد رنده از دو تیغه و برای پرداخت در شرایط خاص و محلی به‌خصوص مورد استفاده  قرار می‌گیرند. اندازه و شکل و زاویه لبه تیغه‌ها هم در رنده‌های مختلف متفاوت است.

کولیس

 

از کولیس برای پیدا کردن اندازه دقیق قطعات چوبی و یا اندازه تیغه ها مورد استفاده قرار می گیرد. مخصوصا وقتی قرار باشد دو تکه چوب را به یک اندازه برسانید. کولیس ها در انواع دستی و دیجیتال وجود دارند.01

0

گیره
گیره نجاری یکی از ابزارهای پر کاربرد و مفید مهم در صنایع چوب و MDF است. از گیره نجاری در موارد بسیاری می‌توان استفاده کرد و کارکرد خاصی را نمی‌توان برای آن مشخص نمود. در واقع گیره نگهدارندِ و اتصال دهنده‌ی دو قطعه کار به یکدیگر است.دنیای نجاری امروز مدرن تر از قبل شده و شرکت های تولید کننده تلاش می کنند بر اساس نوع نیاز نجار، گیره مخصوص به آن را تولید کنند.

اره دستی

از اره دستی براش برش چوب با استفاده از دست استفاده می شود. با وجود اره های برقی، استفاده از این ابزار خیلی کم شده است؛ اما همچنان در کارگاه نجاری این ابزار بسیار کارآمد و مهم است.

 

 چهار پایه

با قرار دادن یک صفحه چوبی روی چهار پایه می توانید میز کار متحرک با قابلیت جابجایی ایجاد کنید. همچنین  در مرحله رنگ کاری هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 دستگاه مکنده خاک اره

 

دستگاه سنگ میزی

 اره گرد

 

پیچ بند شارژی

امروزه این ابزار یکی از لوازمی است که تقریباً تمام استادکارانی که با دفعات زیاد بستن پیچ یا سوراخ‌کاری سر و کار دارند ناگزیر از خرید آن هستند؛ اما قبل و بعد از خرید این ابزار نکاتی وجود دارد که دانستن آن‌ها بسیار مفید است. پیچ بند شارژی همان‌گونه که از نامش پیداست توسط یک باتری قابل شارژ تغذیه می‌گردد و بنا بر سنگینی و نوع کار از سایز کوچک تا بتون کن‌های بسیار قوی ساخته می‌شود.

اره عمود بر

معمولاً اره عمودبر برقی برای سهولت در کار، سرعت و انعطاف پذیری در عملیات برش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 سنباده لرزان

 

دستگاهی مفید برای صیقلی کردن سطح چوب است.

سنباده دیسکی

 

 اره میزی

 

 فارسی بر

 

اوور فرز

 

اره نواری ( فلکه )

 

دریل ستونی

 

گندگی

 

دریل تخریبی

 

پمپ باد

 

میخکوب

 

جعبه ابزار

 

منگنه کوب

 

رنده برقی

 

بادپاش

آهن ربا،عینک ، گوشی محافظ ، ماسک ، دستکش کار ، کفش کار ، لباس کار،دریل